Burun Estetiği

Rinoplasti

Rinoplasti Burun Ameliyatı

Rinoplasti Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?
Burun estetiği ameliyatı günümüzde en sık yapılan ve olumlu sonuçları son derece yüz güldürücü olan estetik  ameliyattır.
Ameliyatınızın estetik yönden olduğu kadar fonksiyonel yönden de başarılı olabilmesi yani ameliyat sonrasında burundan rahat nefes alabilmeniz için estetik ameliyat sırasında burun fonksiyonlarınızın dikkatli bir şekilde korunması çok önemlidir.  Ameliyat öncesinde buruniçinde nefes almanıza engel olan eğiklik (deviasyon), burun eti büyümesi (alt konka hipertrofisi) ya da sinüzit gibi problemleriniz olması durumunda aynı ameliyat sırasında bunların da uygun tekniklerle çözülmesi gereklidir.

Yüzün orta kısmında en belirgin ve önemli anatomik ve estetik yapı olan burnun estetik ve fonksiyonel ameliyatlarında kullanılan cerrahi teknikler ve teknolojiler daha iyi görsel ve fonksiyonel sonuçlar alınması yanında ameliyat sonrasında daha hızlı ve konforlu iyileşme dönemi sağlamaya yönelik olarak sürekli gelişmektedir.

Burun ameliyatınızda günümüz ölçütlerine göre başarılı olarak kabul edilecek estetik ve fonksiyonel sonuçlar alınabilmesi için ameliyatınızı yapacak doktorunuzun  burun cerrahisialanında son derece tecrübeli olması yanında bu konudaki güncel bilgileri, cerrahi teknikleri ve piezoelektrik (ultrasonik) cerrahi gibi teknolojileri yakından takip edip uygulayabiliyor olması gerekir.
Burun estetik ameliyatlarında başarının en önemli ölçütü ise hasta mutluluğudur. Bu da ameliyat sonunda burnun arzu edilen görünümde olması ve rahat nefes alması ile mümkün olabilir.

Ameliyatınızda arzu ettiğiniz görsel sonuçların elde edilebilmesi için ameliyattan beklentilerinizin ameliyat öncesinde doktorunuz tarafından tam olarak anlaşılmış olması oldukça önemlidir. Son yıllarda kullanılmaya başlanan üç boyutlu dijital görüntüleme sistemleri ameliyatın olası sonuçlarının dijital görüntüler üzerine uygulanması yolu ile sizin ameliyattan beklentilerinizi tam olarak ifade edebilmenize olanak sağlarken ameliyatınızı yapacak doktorunuzun da bu beklentileri karşılayacak müdahaleleri planlamasına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar